رنگهای سیمانی برای مقاصد تزئینی برای ایجاد یک روکش مات و برای بهبود مقاومت در برابر نفوذ باران با بستن هر گونه شکاف ریز و مسدود کردن منافذ گسترده استفاده میشود. این رنگها برای استفاده در مصالح ساختمانی متخلخل مانند آجرکاری، سنگ کاری، بتن، سیمان، بلوکهای ساختمانی، آجر و آزبست سیمان مناسب هستند، اما برای فلز، محصولات چوبی، تخته گچ یا ایزوگام مناسب نیستند.
با آنکه سیمان پرتلند حاوی ترکیبات مختلف کلسیم است، ولی نتایج تجزیههای شیمیایی روزمره، بر حسب اکسیدهای عناصر موجود گزارش میشود.
این خصوصیات باعث میشود که سازههای بتنی دارای استحکام بالا و دوام طولانیمدت باشند، که برای ایجاد ساختمانهای مقاوم در برابر بارهای مختلف، از جمله زلزله و باد، ضروری است.
به منظور کنترل کیفیت در صنعت سیمان، از مانده روی الکهای استاندارد، نظیر توری شماره ۲۰۰ (۷۵ میکرون) و توری شماره ۳۲۵ (۴۵ میکرون)، میزان نرمی را تعیین میکنند. به طور کلی پذیرفته شده است که هیدراتاسیون ذرات سیمان بزرگتر از ۴۵ میکرون مشکل است و ذرات بزرگتر از ۷۵ میکرون نیز ممکن است هرگز به طور کامل هیدراته نشوند.
مقدار این محلول جامد و سه کلسیم سیلیکات از روابط زیر محاسبه میشود:
سیمانهای هیدرولیکی به سیمانهایی اطلاق میشود که نه تنها بر اثر واکنش با آب سخت میشوند، بلکه محصولی مقاوم در برابر آب تولید میکنند. سیمانهای مشتق از تکلیس گچ یا کربناتها نظیر آهک، غیر هیدرولیکی هستند، زیرا محصولات هیدراتاسیون آنها در مقابل آب مقاومتی از خود نشان نمیدهند.
بنابراین بسیار ضروری است که با انواع سیمان و کاربرد های آن آشنایی لازم را داشت.
حرارت هیدراتاسیون سیمان چیست و چگونه رفرنس مقاله اندازه گیری می شود؟
برای استفاده صحیح از سیمان و به دست آوردن بهترین نتیجه، باید به نکات زیر توجه کرد:
مقادیر کم ناخالصیها در محلول جامد ممکن است طبیعت بلوری و واکنشزایی یک ترکیب با آب را زیاد تغییر ندهند، ولی مقادیر زیادتر آنها میتوانند طبیعت آنها را تغییر دهند.
ساخت سازههای مهندسی نظیر پل، آبگذر، سد، تونل، فانوس دریایی و غیره
زمان گیرش سیمان چیست، چه انواعی دارد و استانداردهای اندازه گیری آن کدام هستند؟
بلوکهای سیمانی، که از سیمان و سنگدانهها تشکیل میشوند، در ساخت دیوارهای داخلی و خارجی ساختمانها به کار میروند.
در قرن بیستم با پیشرفت فناوری، تولید سیمان به طور صنعتی و با استفاده از کورههای چرخشی انجام شد. این کورهها امکان کنترل بهتر دما و ترکیب مواد را فراهم کردند که منجر به تولید سیمانی با کیفیت و پایداری بالاتر شد.